"Moje putovanje u zdraviji život je počelo pre godinu dana, kad sam snimala kako idem sa svojim kučićima na kupanje. Ugledala sam sebe iz drugog ugla i šokirala se kad sam shvatila koji višak kilograma nosim."

Ovim rečima počinje svoju ispovest 53-godišnja Gejl Meknil. "Znala sam da nešto moram da uradim ako ne želim da provedem ostatak života gojazna, da rizikujem dijabetes i hipertenziju.

Počela sam da istražujem zdravstvene teme i otkrila autofagiju. Odlučila sam se za satnicu od 8 do 14 časova i vrlo brzo su kilogrami počeli da se tope. Bazirala sam ishranu na biljnim namirnicama", piše Gejl na svom Instagram profilu.

Sledeće što je uradila bilo je da nabavi konopac za preskakanje i od proleća počinje svoj dan upravo ovom aktivnošću. Kaže da je, za godinu dana, uspela da u potpunosti promeni svoj život.

"Bilo je dana kad mi baš nije bilo do skakanja, smišljala sam na hiljade izgovora, ali znala sam da imam dug prema svojoj sopstvenoj budućnosti. Želela sam da se osećam jačom i da imam više energije. Danas mi je potpuno regulisan apetit, nemam više iznenadnu potrebu za slatkim ili slanim. Verujte da je to potpuno moguće, čak i kad ste u zrelim godinama."

Mnogi upućuju Gejl komplimente, ali se i pitaju kako da sa ostalim ukućanima usklade takvu promenu navika. "Kažite im, s puno ljubavi, da ćete se usredsrediti na pokušaj da vratite svoje zdravlje. Muž vam je odrastao čovek, može da vodi računa o sebi. Deca su starija, mogu da spreme sebi ručak.

Uvek je priča ista - majka radi sve i istroši se. Dok se okreneš, budeš senka same sebe, nisi više u formi, izgubiš zdravlje, padneš u depresiju, izgubiš motivaciju. Vreme je da postanete opet sebi - broj jedan!", poručuje Gejl.

Tekst: Lepa&Srećna