Odluka da krenemo sa dijetom nikada nije laka, ali saznanje da nas do manjeg konfekcijskog broja deli samo dve nedelje, zvuči kao dobra motivacija. Iako je leto iza nas uvek je pravi trenutak da svoje telo dovedemo u idealnu formu. Važno je pronaći onaj plan ishrane u kom možemo da istrajemo, pa treba dobro prostudirati iskustva onih koji su prošli kroz istu borbu sa kilogramima.

Nutricionisti uvek savetuju da pripazimo na ishranu. Njihov proveren recept je smanjen unos ugljenih hidrata i to samo ujutru za doručak, za ručak preporučuju proteine u kombinaciji sa svežim salatama, a za večeru laganu salatu, bez kaloričnih preliva i eventualno ribu. Ipak, nam se često čini kao da je ovo dug put do željene kilaže.

Nemali je broj onih koji se kunu u grejpfrut dijeta. Ona spada u grupu jednostavnih i brzih dijeta i zasniva se na dvanaestodnevnom programu ishrane gde se uz svaki obrok jede - grejpfrut. Ovo voće koje mnogi izbegavaju zovu "sagorevačem masti", a nutricionisti to dovode u vezu sa velikom količnom vitamina C koju sadrži.

"Grejpfrut sadrži veliku količinu vitamina C za koju je već dokazano da ubrzava metabolizam i antioksidans naringenin koji podstiče jetru na razgradnju masti. Za crvenu boju grejpfruta zadužen je pigment likopen koji takođe potpomaže mršavljenje", tvrdi nutriconistkinja Kelijan Petruči.

Grejpfrut dijeta
Youtube/Printscreen/ BlendHappy 

Jednostavna grejpfrut dijeta sadrži tri obroka, a sok od grejpa ili cela voćka se jedu pre svakog obroka.

Doručak: 2 kuvana jajeta, dve kriške slanine i 2 dl soka od grejpfruta

Ručak: sezonska salata sa prelivom, meso po izboru u neograničenoj količini i 2 dl soka od grejpfruta

Večera: meso pripremljeno po želji u neograničenoj količini, salata i zeleno povrće 2 dl soka od grejpfruta

Izvor: Lepa&Srećna