Radnička dijeta poznata je i pod nazivom GM dijeta, a osmislila ju je jedna američka kompanija kako bi pomogla svojim zaposlenima da se reše viška kilograma i budu zdraviji.

Ovaj plan ishrane baziran je na tome da se u toku dana unese manje kalorija nego što je čoveku potrebno, što uzrokuje topljenje viška masti iz organizma.

Uz pomoć ove dijete gubi se 5 do 7 kilograma nedeljno, a uz to se telo stavlja i u proces detoksikacije.

shutterstock_1028139856.jpg
Shutterstock  

Svakog od sedam dana pijte obavezno 6-8 čaša vode i obavezno jedite GM supu, za koju ćete recept pronaći na kraju teksta.

Kako izgleda sedmodnevni plan radničke dijete

Prvi dan

Možete jesti svo voće osim banana. Ne postoje ograničenja u količini, jedite što više voća.

Drugi dan

Voće menjate sa povrćem, koje možete konzumirati i kuvano i sirovo, a pri tom ne postoji ograničenje šta smete, a šta ne smete jesti od povrća.

Treći dan

Osim banana i krompira, treći dan možete jesti sve mešavine voća i povrća, bez ograničenja na vrstu i količinu. Krompir vam nije potreban jer ćete ugljene hidrate dobiti iz voća. U ovoj fazi telo je spremno da sagori višak kilograma.

Četvrti dan

Banane i mleko. Ovog dana možete pojesti do 8 banana, možete popiti 3 čaše mleka, a GM supu možete jesti koliko vam je potrebno i koliko želite (kao i ostalih dana ove dijete).

Peti dan

Dan za govedinu i paradajz. Možete pojesti 6 celih paradajza i dve porcije po 300 g govedine. Govedinu ne morate svu pojesti, jedite onoliko koliko vam odgovara, dok bi paradajz trebalo sav da pojedete. Ovaj dan povećajte unos vode za dodatne 2 čaše, kako biste pomogli telu da se očisti od mokraćne kiseline koja će nastati tokom varenja govedine.

Šesti dan

I šesti dan se jede govedina, ali se paradajz menja sa miksom povrća koje ćete uzeti po sopstvenom izboru. Možete jesti povrća koliko želite, a govedine isto kao i peti dan (2 porcije po 300g).

Sedmi dan

Poslednjeg dana jedite smeđi pirinač, voćni sok i povrće, bez ograničenja.

Pored vode, dozvoljeno je konzumirati i kafu, čaj i kiselu vodu.

Nakon nedeljnog plana ishrane, GM dijetu možete ponoviti još onoliko puta koliko vam je potrebno da bi dobili željenu težinu. Takođe, bilo bi korisno i da svakodnevno vežbate, barem 10 minuta dnevno.

Radnička dijeta jelovnik
Profimedia 

Recept za GM supu

Sastojci:

voda
2 zelene paprike
6 glavica luka (manjih ili 2 veće)
paradajz
celer
glavica kupusa
kockica pileće supe
so i biber po ukusu

Priprema:

Svi sastojci se ubace u posudu za kuvanje i kuvaju najmanje 45 minuta, ili dok svo povrće ne bude u potpunosti kuvano.

Izvor: Lepa&Srećna