Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA LI VAGA LAŽE ILI STE SE UGOJILI: 3 pravila za tačno merenje telesne težine

Pravila za merenje telesne težine? Da, nije loše da ovo znate!

 vaga za merenje Izvor: Youtube / GetMojo

Kad god se trudimo da se oslobodimo viška kilograma, prvo se "vežemo" za vagu. Tačno merenje može biti od velike važnosti, naročito ako imamo i neku drugu zdravstvenu brigu.

Možda će vas zanimati

Primera radi, pri merenju gustine kostiju, izuzetno je važno da se izmeri tačna telesna težina, jer će se svi podaci izračunavati automatski u odnosu na nju. Međutim, ako samo želite da malo doterate liniju, ne preporučuje se da se "fiksirate" za broj kilograma, jer je to psihološki veliko opterećenje.

Da biste pratili svoj napredak u dijeti, ne treba da se merite svakog dana, već samo jednom nedeljno. Značajna variranja od jednog do drugog dana mogu samo da vas zavaraju, jer su rezultat ili netačnog merenja ili gubitka vode iz organizma. Na primer, ako vaga pokaže da ste "oslabili" čitav kilogram za jedan dan, budite uvereni da to ne može biti gubitak masnih naslaga.

Iz sličnog razloga se ne savetuje ni da se merite dan posle napornog vežbanja.

Drugo pravilo je da se uvek merite bez ikakve odeće. Često se misli da neka tanja kućna garderoba ne može da ima značajnu težinu, ali dešava se da ona teži i čitav kilogram.

Možda će vas zanimati

Treće pravilo je da se nikad ne merite uveče. U to vreme, organizam još "vari" sve ono što ste pojeli u toku dana. Zato vaga neće ni očitati tačnu težinu, već je potrebno da se merite ujutru i to nakon što obavite veliku i malu nuždu.

Ženama se ne preporučuje da se mere u nedelji pre menstruacije ni tokom nje, jer u tom delu ciklusa dolazi i do većeg zadržavanja vode nego inače.

Izvor: Lepa&Srećna

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije