Sastojci:
- 400 g fileta od pilećeg belog mesa
- kašika ulja
- 2 čena belog luka
- glavica celera (300g)
- konzerva belog pasulja(850 ml)
- aleva paprika
- konzerva bubrežastog pasulja (425 ml)
- konzerva graška(850 ml)
- konzerva kukuruza (425 ml)
- 800 ml gotovog preliva za povrće
- 2 paradajza
- so, biber
Priprema:
Belo meso dobro oprati, pa prosušiti kuhinjskim ubrusom.Onda ga pržiti na vrelom ulju oko 8 minuta. Kada postane zlatnobraon boje, izvaditi ga iz tiganja i držati na toplom.
Luk i celer oljuštiti i isitniti, pa prodinstati na moči od mesa. Isuti pasulj, grašak i kukuruz u cedilo, proprati pod jakim mlazom vode i pustiti da se dobro ocedi, a onda sipati u lonac. Dodati gotovi preliv i isečeni paradajz i začiniti solju, biberom i alevom paprikom. Potom kuvati na tihoj vatri oko 15 minuta.
Belo meso iseći na trake, ubaciti u pasulj, pa ostaviti da se kratko kuva sve zajedno.Grančice majorana oprati, protresti da se dobro osuše, te načupkati nekoliko listića, pa njima ukrasiti pasulj, prethodno sipan u duboke tanjire. Uz to se može servirati i hrskavi baget.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.