Sastojci za 4 osobe:
- 2 šargarepe
- 2 stabljike celera
- 100 g luka
- 60 g osušenog paradajza iz ulja
- 180 g ječmene kaše
- 8 kašika maslinovog ulja
- 1,1 l bujona
- srednje velika tikvica
- 2 kašike vinskog sirćeta (belog)
- kašičica osušene žalfije
- eventualno narendani ren
- so, biber
Kalorije: 490
Vreme pripreme: 55 minuta
Priprema:
Povrće nasecite na kocke, a ječmenu kašu kuvajte u slanoj kipućoj vodi 35 minuta pa je ocedite tako da ostavite oko 1 dl vode od kuvanja.U loncu zagrejte 3 kašike ulja i prodinstajte luk i paradajz. Dodajte kašu, podlijte bujonom i vodom od kuvanja kaše pa kuvajte otklopljeno oko 25 minuta. Čorbu posolite i pobiberite.
Deset minuta pre kraja dodajte šargarepu i celer. Tikvicu tanko narendajte u čorbi pre posluživanja. Izmešajte sirće, ulje i žalfiju sa malo soli i biber. Varivo poprskajte pripremljenim sosom i po želji dodajte malo sveže rendanog rena.
Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka