Sastojci:

  • 7 svežih kora za lazanje
  • 200 g šampinjona
  • 200 g mlevenog junećeg mesa
  • glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 50 g maslaca
  • 70 ml paradajz-pirea
  • 2,5 dl pavlake
  • 70 g parmezana + 30 g (za posipanje)
  • so, biber
  • origano
  • majčina dušica

Priprema:

Crni luk sitno iseckajte, pečurke na listiće, šargarepu izrendajte. Pavlaku umutite s parmezanom. Upržite na maslacu luk i šargarepu, dodajte šampinjone, posolite, pobiberite, dodajte mleveno meso i propržite. Na kraju dodajte paradajz-pire. Stavite majčinu dušicu i origano, i krčkajte desetak minuta, dodajte pavlaku i parmezan, promešajte i sklonite s vatre.

U podmazan pleh ređajte red lazanja, red fila s pečurkama, i tako dok ne utrošite materijal. Odozgo pospite parmezanom i pecite na 200 stepeni oko pola sata.

Recepte piše: Milja Lukić