Priprema: 

Sastojci

500 g pilećeg mesa
veza zeleni
1 crn luk
so i biber
suvi začin
domaća rezanca

Očistiti zelen i ucelo je staviti u lonac sa hladnom vodom.

Dodati piletinu isečenu na komade. 

Crni luk oljuštiti, iseći na pola pa zapeći na parčetu alu-folije na vrućoj ringli.

Dodati luk u vodu i staviti na jaku vatru da što pre provri pa smanjiti temperaturu i kuvati polupoklopljeno na tihoj vatri. Posolite i pobiberite.

Kad meso i zelen omekšaju, izvadite i iseckajte.

Zakuvajte rezanca u supi, pa kad omekšaju, vratite povrće i piletinu.

Doterajte ukus dodajući suvi začin.

Služite vruće, posuto peršunovim listom.

Ko želi, može se dodati i malo limunovog soka u svoj tanjir.

Eksperimentišite i sa drugim dodacima - iseckajte malo vlasca, sveže ljute papričice ili dodajte kuvani krompir ili jaje - dobićete kompletan ručak.

Recept: Kika kuvarica

Izvor: Lepa&Srećna

RECEPTI SA PILETINOM