Priprema:
Očistiti zelen i ucelo je staviti u lonac sa hladnom vodom.
Dodati piletinu isečenu na komade.
Crni luk oljuštiti, iseći na pola pa zapeći na parčetu alu-folije na vrućoj ringli.
Dodati luk u vodu i staviti na jaku vatru da što pre provri pa smanjiti temperaturu i kuvati polupoklopljeno na tihoj vatri. Posolite i pobiberite.
Kad meso i zelen omekšaju, izvadite i iseckajte.
Zakuvajte rezanca u supi, pa kad omekšaju, vratite povrće i piletinu.
Doterajte ukus dodajući suvi začin.
Služite vruće, posuto peršunovim listom.
Ko želi, može se dodati i malo limunovog soka u svoj tanjir.
Eksperimentišite i sa drugim dodacima - iseckajte malo vlasca, sveže ljute papričice ili dodajte kuvani krompir ili jaje - dobićete kompletan ručak.
Recept: Kika kuvarica
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka