Priprema:

Sastojci

300 gr kopriva
1 glavica luka
1 šargarepa
1 praziluk
1 veći krompir
1 kocka za supu od povrća
4 kašike ulja
1 limun ili malo jabukovog sirćeta

Očistite povrće, luk i praziluk iseckajte što sitnije i prodinstajte na ulju sa malo vode. 

Dodajte sitno seckanu šargarepu i krompir isečen na nekoliko debljih kolutova. Nalijte vodom i dodajte kocku.

Kuvajte petnaestak minuta, pa dodajte opran i na krupno sečen list koprive.

Kuvajte par minuta pa sklonite sa vatre i dobro umutute štapnim mikserom.

Doterajte ukus, vratite ako je potrebno da još malo uvri i pred služenje zakiselite po želji.

Možete dodati i još malo maslinovog ulja.

Kad ne postite, u ovu čorbu možete dodati i malo kisele pavlake.

Recepti: Kika kuvarica

Izvor: Lepa&Srećna

SVEČANI POSNI JELOVNIK