Priprema:

Sastojci

1 manja glavica karfiola
1 glavica luka
1 veći krompir
1 l bistre supe od zeleni
1 glavica belog luka
1 kašičica kurkume
so i biber
peršun

Sa glavice belog luka isecite vrh, tako da se vide čenovi.

Zamotajte je u foliju i pecite u rerni oko pola sata (najbolje da je stavite uz neko jelo koje spremate poklopljeno).

Ostavite da se ohladi dok pripremate supu.

Glavicu luka očistite, iseckajte i propržite malo na ulju, da ostakleni.

Operite karfiol, iskidajte ga na cvetiće. Dodajte u luk, nastavite da pržite,, pa sipajte kurkumu.

Krompir oljuštite i isecite na kockice i dodajte u karfiol.

Dinstajte u malo vode oko deset minuta.

Celu glavicu belog luka stisnite tako da se meka unutrašnjost istisne u supu.

Ostavite da vri petanestak minuta pa sve dobro izblendirajte štapnim mikserom.

Dodajte soli i bibera po ukusu pa servirajte dekorisano peršunom.

Recept testirala: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna