- Sastojci:
- 100 gr dimljene slanine
- 2 srednje glavice luka
- 2 šargarepe
- 2 struka celera
- 2 čena belog luka
- 2 grančice ruzmarina
- 500 gr mlevene junetine
- 800 gr paradajza šljivara iz konerve
- 2 lista lorbera
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kocka za goveđu supu
- 1 kašičica sušenog origana
- 3 kašike seckanog bosiljka
- 125 ml crnog vina
- 1 ljuta papričica
- 400 gr špageta
- 75 gr parmezana
- par kašika ulja
Priprema:
Ugrejte ulje pa ispržite sitno seckanu slaninu da bude hrskava.
Stišajte vatru pa dodajte redom luk, šargarepu, celer i beli luk - sve očišćeno i sitno iscekano.
Dodajte lorberov list i polako dinstajte desetak minuta, stalno mešajući, da povrće omekša.
Pojačajte vatru i dodajte meso pa pržite par minuta.
Sad dodajte paradajz, bosiljak, kocku za supu, vino, oregano i sitno seckanu ljutu papričicu (izvadite prethodno seme).
Mešajte na vatri, povremeno varjačom sitnite paradajz.
Pustite da vri na vrlo tihoj vatri, oko sat vremena, dok ne dobijete jak, gust sos.
Špagete skuvajte u posoljenoj vodi.
Na kraju, sipajte parmezan u vruć sos, promešajte, pa dodajte špagete i sve ovlaš izmešajte.
Poslužite uz dodatni parmezan i seckani list bosiljka.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka