Priprema:

Sastojci

300 gr dimljenog pilećeg mesa
(ili 300 gr belog mesa +
100 gr suvog mesa po želji)
2 srednje glavice luka
2 paradajza (ili sok)
100 ml crnog ili belog vina
1 paprika
500 gr belog krompira
so i biber
ulje
peršun

Dimljenu piletinu dobro operite pa je kratko probarite u vodi. Vodu sačuvajte. Ako stavljate obično belo meso, ovo nije potrebno, samo meso iseckajte na kockice.

Očistite luk i sitno ga iseckajte. Izdinstajte ga kratko na malo ulja, pa spustite piletinu i kratko propržite.

Nalijte vodom i kuvajte dvadesetak minuta. Ako stavljate suvo meso, njega samo iseckajte i dodajte u čorbu.

Oljuštite krompir, isecite na kockice i dodajte u čorbu pa kuvajte dvadesetak minuta.

Paradajz oljuštite, usitnite ga u blenderu pa dodajte u čorbu (možete koristiti i zamrznuti ili, ako nemate, stavite sok od paradajza). Kuvajte desetak minuta.

Dodajte vino, pa kuvajte još deset minuta. Ako želite gušću čorbu, možete izvaditi malo krompira pa ga sitno ispasirati i vratiti u šerpu.

Na kraju, dodajte malo šećera, bibera i peršun. Proverite da li treba dosoliti, jer je dimljeno meso već slano. Možete dodati i malo vode u kojoj ste barili dimljenu piletinu.

Doterajte ukus po želji i služite sa dobrim integralnim hlebom i salatom.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna