Priprema:
U šerpu sipati grašak - može i zamrznut ili iz konzerve. Dodati naseckanu šargarepu - skratićete postupak ako koristite sušeno ili zamrznuto povrće (može i mešavina sa paškanatom, kao i malo sušenog luka, iz prodavnice zdrave hrane).
Skuvati da grašak bude mekan, pa začiniti i dodati mirođiju.
Sada napravite "podmet" ili hladnu zapršku: rastvorite brašno u malo hladne vode, neprestano muteći da se ne stvore grudvice. Sipajte u grašak da dobijete gušću čorbu.
Napomena: ukoliko želite hranljivije jelo, možete dodati kockice krompira i skuvati sa graškom.
Za dane kad ne postite, dodajte knedle od griza i jajeta - umutite belance pa dodajte žumance i posolite mešavinu, pa polako dodajte griz. Kad dobijete gustu masu, ostavite da malo postoji, pa vadite kašičicom knedlice i spuštate u vrijući grašak.
Takođe, kad ne postite, možete čorbasti grašak preliti i maslinovim uljem kad ga servirate.
Ako pripremate čorbast grašak kao prilog, odlično ide uz pržena jaja ili najjednostavnije šnicle.
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka