- Sastojci:
- 2 pileća bataka sa zabatcima
- 2 veće šargarepe
- 1 paškanat
- 1 peršun
- 1 mali crni luk
- 1 kašika suvog začina
- 1/2 kašičice šećera
- prstohvat soli
- Za knedle:
- 1 jaje
- prstohvat soli i peršuna
- 5 – 6 kašika griza
Priprema:
Batake oprati pa staviti u hladnu vodu.
Dodati očišćenu šargarepu, peršun i paškanat, dodati crni luk i suvi začin, pa staviti na jaču vatru da provri.
Kad provri, skinuti penu pa smanjiti na srednju vatru da se lagnao sve kuva.
Kada su i meso i šargarepa skuvani procediti, pa šargarepu vratiti celu ili iseckati.
Ulupati jaje pa dodati griz so i peršun, a u supu dodati so i šećer pa sačekati da provri.
Vaditi malom kašičicom knedle i spuštati u supu.
Ostaviti da lagano vri 5 minuta pa isključiti.
Poslužiti supu toplu.
Izvor: Domaći recepti
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.