• Sastojci:
  • 2 pileća bataka sa zabatcima
  • 2 veće šargarepe
  • 1 paškanat
  • 1 peršun
  • 1 mali crni luk
  • 1 kašika suvog začina
  • 1/2 kašičice šećera
  • prstohvat soli
  • Za knedle:
  • 1 jaje
  • prstohvat soli i peršuna
  • 5 – 6 kašika griza

Priprema:

Batake oprati pa staviti u hladnu vodu.

Dodati očišćenu šargarepu, peršun i paškanat, dodati crni luk i suvi začin, pa staviti na jaču vatru da provri.

Kad provri, skinuti penu pa smanjiti na srednju vatru da se lagnao sve kuva.

Kada su i meso i šargarepa skuvani procediti, pa šargarepu vratiti celu ili iseckati.

Ulupati jaje pa dodati griz so i peršun, a u supu dodati so i šećer pa sačekati da provri.

Vaditi malom kašičicom knedle i spuštati u supu.

Ostaviti da lagano vri 5 minuta pa isključiti.

Poslužiti supu toplu.

Izvor: Domaći recepti

PILAV SA PILETINOM - RECEPT