- Sastojci
- 1 komad pilećeg mesa (belo ili batak)
- 3 šoljice pirinča
- 1 sargarepa
- 1 glavica crnog luka
- pola struka praziluka
- 1 kolut celera
- pola paškanata
- malo seckanog peršuna
- ulje, suvi začin, so, biber
Priprema:
U 1l vode staviti meso i obariti ga (ili skuvati u supi po OVOM RECEPTU).
Iseckati crni luk i šargarepu, propržiti, pa dodati praziluk i opran pirinač. Kad upržite pirinač, dodajte opran pirinač i zalijte supom.
Dodajte celer i paškanat i iscepkano meso (na sitnije ili krupnije, po ukusu).
Posolite, dodajte začine po ukusu, pobiberite i kuvajte na laganoj vatri dok se pirinač ne skuva. Na kraju stavite i malo seckanog peršuna.
Uključite rernu da se zagreje, pa kad je pirinač kuvan, stavite da se malo zapeče, ne previše.
Izvor: Coolinarika
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.