• Sastojci
  • 1 komad pilećeg mesa (belo ili batak)
  • 3 šoljice pirinča
  • 1 sargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • pola struka praziluka
  • 1 kolut celera
  • pola paškanata
  • malo seckanog peršuna
  • ulje, suvi začin, so, biber

Priprema:

U 1l vode staviti meso i obariti ga (ili skuvati u supi po OVOM RECEPTU).

Iseckati crni luk i šargarepu, propržiti, pa dodati praziluk i opran pirinač. Kad upržite pirinač, dodajte opran pirinač i zalijte supom.

Dodajte celer i paškanat i iscepkano meso (na sitnije ili krupnije, po ukusu).

Posolite, dodajte začine po ukusu, pobiberite i kuvajte na laganoj vatri dok se pirinač ne skuva. Na kraju stavite i malo seckanog peršuna.

Uključite rernu da se zagreje, pa kad je pirinač kuvan, stavite da se malo zapeče, ne previše.

Izvor: Coolinarika