Sastojci:

  • 750 g očišćene bundeve 
  • veća glavica crnog luka
  • kašičica đumbira 
  • crvena paprika 
  • 2 kašike ulja
  • 7,5 dl bujona od povrća
  • pola veze peršuna 
  • 4 dl kokosovog mleka (konzerva)
  • sok od limuna 
  • so, biber 
  • šećer
  • susam

PROČITAJTE JOŠRECEPT ZA KREM ČORBU OD CELERA: ručak od neverovatno zdrave namirnice

Priprema:

Bundevu isecite na kocke. Luk i papriku očistite i iseckajte. U šerpi zagrejte ulje i izdinstajte povrće, pa umešajte đumbir, podlijte bujonom i pola sata poklopljeno kuvajte na tihoj vatri. Peršun isperite vodom, iseckajte izuzev nekoliko listića (za dekoraciju) i dodajte u čorbu, pa sve usitnite mikserom. Sipajte kokosovo mleko, prokuvajte. Začinite sokom od limuna, solju, biberom i šećerom. Služite uz bundevu sa prepečenim komadićima hleba (krutonima) i pospite prepečenim susamom.