Sastojci:
- 750 g očišćene bundeve
- veća glavica crnog luka
- kašičica đumbira
- crvena paprika
- 2 kašike ulja
- 7,5 dl bujona od povrća
- pola veze peršuna
- 4 dl kokosovog mleka (konzerva)
- sok od limuna
- so, biber
- šećer
- susam
Priprema:
Bundevu isecite na kocke. Luk i papriku očistite i iseckajte. U šerpi zagrejte ulje i izdinstajte povrće, pa umešajte đumbir, podlijte bujonom i pola sata poklopljeno kuvajte na tihoj vatri. Peršun isperite vodom, iseckajte izuzev nekoliko listića (za dekoraciju) i dodajte u čorbu, pa sve usitnite mikserom. Sipajte kokosovo mleko, prokuvajte. Začinite sokom od limuna, solju, biberom i šećerom. Služite uz bundevu sa prepečenim komadićima hleba (krutonima) i pospite prepečenim susamom.
Izvor:Lepa i Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka