Sastojci:

  • 500 g kestena
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 srednja šargarepa
  • 1 mala glavica 
  • karfiola 
  • 4 čena belog luka
  • margarin ili ulje
  • muskatni oraščić
  • so, biber 

PROČITAJTE JOŠ: 20 RECEPATA SA JABUKAMA: zdrave i svima omiljene poslastice

Priprema:

Gornji deo kestena zarežite u obliku krsta, stavite u pleh i pecite na 250 stepeni 15 minuta. Izvadite i stavite u krpu na minut, pa lagano zgnječite i očistite dok je još vruće (krpa pomaže da ne opečete prste). Šargarepu iseckajte na kockice, karfiol usitnite na cvetiće i zajedno s oljuštenim belim lukom skuvajte u pola litre vode s malo soli. Na margarinu ili ulju pržite sitno seckan luk dok ne postane staklast, pa dodajte šargarepu, karfiol i očišćeno kestenje (nekoliko ostavite sa strane i izmrvite prstima). Sve nalijte bujonom u kome se kuvalo povrće. Kuvajte oko 20 minuta i potom propasirajte. Posolite, pobiberite, dodajte malo muskatnog oraščića i namrvite ostatak kestena.

Savet!

Kada kesten pečete kod kuće, morate ga zarezati da ne bi eksplodirao u rerni

Izvor: Lepa & Srećna