Sastojci:
- 500 g kestena
- 1 glavica crnog luka
- 1 srednja šargarepa
- 1 mala glavica
- karfiola
- 4 čena belog luka
- margarin ili ulje
- muskatni oraščić
- so, biber
PROČITAJTE JOŠ: 20 RECEPATA SA JABUKAMA: zdrave i svima omiljene poslastice
Priprema:
Gornji deo kestena zarežite u obliku krsta, stavite u pleh i pecite na 250 stepeni 15 minuta. Izvadite i stavite u krpu na minut, pa lagano zgnječite i očistite dok je još vruće (krpa pomaže da ne opečete prste). Šargarepu iseckajte na kockice, karfiol usitnite na cvetiće i zajedno s oljuštenim belim lukom skuvajte u pola litre vode s malo soli. Na margarinu ili ulju pržite sitno seckan luk dok ne postane staklast, pa dodajte šargarepu, karfiol i očišćeno kestenje (nekoliko ostavite sa strane i izmrvite prstima). Sve nalijte bujonom u kome se kuvalo povrće. Kuvajte oko 20 minuta i potom propasirajte. Posolite, pobiberite, dodajte malo muskatnog oraščića i namrvite ostatak kestena.
Savet!
Kada kesten pečete kod kuće, morate ga zarezati da ne bi eksplodirao u rerni
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka