Sastojci:

  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 1-2 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 4 krompira
  • po ukusu so, biber i začine
  • 1-1,5 l vode
  • 2 jajeta
  • 2 kašike pavlake
  • 1 kašika brašna

Priprema: U šerpici propržiti sitno seckan luk. Dodati meso sečano na kocke i propržiti.

Krompir i šargarepu takođe iseći na kockice i dodati mesu, posolite, pobiberite i dodajte začine.

Dolijte vodu i pustite da provri. Smanjite vatru i kuvajte dok meso i povrće ne omekšaju.

U posebnu činijicu pomešajte brašno, jaja i pavlaku i dodajte čorbi. Kuvajte još par minuta.

Čorbu služite dok je još topla.

Vreme pripreme: 60 minuta.

Recept je poslala naša čitateljka Adilja Hodža, u okviru naše akcije Lisin kulinarski izazov iz 2014. godine! Više o njemu, pročitajte ovde.