Sastojci:
- 400 g pilećeg belog mesa
- 1-2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 4 krompira
- po ukusu so, biber i začine
- 1-1,5 l vode
- 2 jajeta
- 2 kašike pavlake
- 1 kašika brašna
Priprema: U šerpici propržiti sitno seckan luk. Dodati meso sečano na kocke i propržiti.
Krompir i šargarepu takođe iseći na kockice i dodati mesu, posolite, pobiberite i dodajte začine.
Dolijte vodu i pustite da provri. Smanjite vatru i kuvajte dok meso i povrće ne omekšaju.
U posebnu činijicu pomešajte brašno, jaja i pavlaku i dodajte čorbi. Kuvajte još par minuta.
Čorbu služite dok je još topla.
Vreme pripreme: 60 minuta.
Recept je poslala naša čitateljka Adilja Hodža, u okviru naše akcije Lisin kulinarski izazov iz 2014. godine! Više o njemu, pročitajte ovde.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.