Sastojci:

  • 2 veće tikvice
  • 2 čena belog luka
  • malo ulja
  • glavica crnog luka
  • 2 manja paradajza
  • prstohvat bosiljka, peršunov list, so
  • kašika parmezana
  • 2 kašike kisele pavlake 

Priprema: Dve veće tikvice iseći na kolutove debljine 5-6cm i kašičicom izvaditi sredinu (ali ne do dna) da dobijete korpicu. Izvađenu sredinu sačuvati.

Tikvice malo posoliti i natrljati belim lukom. Na malo ulja propržiti manju glavicu sitno seckanog crnog luka, sredinu iz tikvica i dva čena belog luka. Dodati dva sitno naseckana paradajza i začiniti sa prstohvatom bosiljka, malo soli i seckanim peršunovim listom. Dinstati dok ne ispari sok od paradajza.

U prohlađenu smesu dodati kašiku parmezana i dve kašike kisele pavlake.

Tikvice poređati u podmazan pleh, napuniti ih filom i peći na 180 stepeni oko 15 -20 minuta.

Recept je poslala naša čitateljka Smilja Nikolić. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.