Sastojci:
- 2 veće tikvice
- 2 čena belog luka
- malo ulja
- glavica crnog luka
- 2 manja paradajza
- prstohvat bosiljka, peršunov list, so
- kašika parmezana
- 2 kašike kisele pavlake
Priprema: Dve veće tikvice iseći na kolutove debljine 5-6cm i kašičicom izvaditi sredinu (ali ne do dna) da dobijete korpicu. Izvađenu sredinu sačuvati.
Tikvice malo posoliti i natrljati belim lukom. Na malo ulja propržiti manju glavicu sitno seckanog crnog luka, sredinu iz tikvica i dva čena belog luka. Dodati dva sitno naseckana paradajza i začiniti sa prstohvatom bosiljka, malo soli i seckanim peršunovim listom. Dinstati dok ne ispari sok od paradajza.
U prohlađenu smesu dodati kašiku parmezana i dve kašike kisele pavlake.
Tikvice poređati u podmazan pleh, napuniti ih filom i peći na 180 stepeni oko 15 -20 minuta.
Recept je poslala naša čitateljka Smilja Nikolić. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka