Sastojci:
- 300 g višanja (bez koštica)
- 3 žumanceta
- kašika brašna
- kašika šećera
- 1 dl kisele pavlake
- malo cimetove korice
Priprema: U dublju posudu sipajte 8 dl vode, pa kada voda počne da vri, dodajte očišćene sveže višnje (ili odmrznute), koru cimeta kao i šećer. Čorbu sa svim sastojcima kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta u nepoklopljenoj posudi. Razmutite brašno sa nekoliko kašika hladne vode, a zatim brašno postepeno dodavajte u čorbu i, uz lagano mešanje, pustite da kuva najviše 10 minuta. Zatim sklonite posudu sa vatre, izvadite koru cimeta iz čorbe, pa začinite mešavinom kisele pavlake i žumanaca. Do posluženja čorbu od višanja držite u frižideru.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.