- Sastojci:
- 100g maslaca
- 2 kašike ulja
- 400 gr pilećeg belog mesa
- prstohvat soli i bibera
- 4 čena belog luka
- 300 mililitara belog vina
- 1 kašika brašna
- 300 mililitara pilećeg bujona
- 100 mililitara pavlake za kuvanje
- rendana kora limuna
- grančica ruzmarina
- 200 grama šampinjona
- 1 litar mleka
- malo brašna
- kore za lazanje
- 200gr kačkavalja
Priprema:
U dubljoj šerpi zagrejte ulje i 50 grama maslaca.
Dodajte 400 grama pilećeg belog mesa u komadu i pustite da se dinsta nekih desetak minuta.
Dodajte so i biber pa, kada se piletina skoro ispeče, izvadite meso iz masnoće.
U istu masnoću gde se meso dinstalo dodajte još 50 grama maslaca i beli luk pa blago udinstajte.
Kada luk otpusti aromu dodajte mu belo vino i malo brašna i pustite da se sve lepo ukrčka.
Kada se masa ukrčka i postane gusta, dodajte pileći bujon, rendanu koru limuna, grančicu ruzmarina, malo pavlake za kuvanje i pustite sve da provri.
U takvu smesu vratite pileće meso, pa još malo posolite i dodajte biber.
Sve stavite u rernu da se ispeče na 250 stepeni petnaestak minuta.
Za to vreme u tiganju izdinstajte šampinjone, a odvojeno napravite bešamel od 1l mleka, maslaca i brašna.
Lazanje slažite tako što ćete u vatrostalnu činiju prvo da sipate malo bešamela pa kore od lazanja, pa smesu sa piletinom i belim lukom, pa opet kore od lazanja, pa pečurke i bešamel i tako dok ne potrošite smesu. Završite korom po kojoj ćete sipati bešamel i rendani kačkavalj.
Pecite sve 30 minuta na 200 stepeni Celzijusa.
Izvor: Stil
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.