• Sastojci:
  • 100g maslaca
  • 2 kašike ulja
  • 400 gr pilećeg belog mesa
  • prstohvat soli i bibera
  • 4 čena belog luka
  • 300 mililitara belog vina
  • 1 kašika brašna
  • 300 mililitara pilećeg bujona
  • 100 mililitara pavlake za kuvanje
  • rendana kora limuna
  • grančica ruzmarina
  • 200 grama šampinjona
  • 1 litar mleka
  • malo brašna
  • kore za lazanje
  • 200gr kačkavalja

Priprema: 

U dubljoj šerpi zagrejte ulje i 50 grama maslaca.

Dodajte 400 grama pilećeg belog mesa u komadu i pustite da se dinsta nekih desetak minuta.

Dodajte so i biber pa, kada se piletina skoro ispeče, izvadite meso iz masnoće.

U istu masnoću gde se meso dinstalo dodajte još 50 grama maslaca i beli luk pa blago udinstajte.

Kada luk otpusti aromu dodajte mu belo vino i malo brašna i pustite da se sve lepo ukrčka.

Kada se masa ukrčka i postane gusta, dodajte pileći bujon, rendanu koru limuna, grančicu ruzmarina, malo pavlake za kuvanje i pustite sve da provri.

U takvu smesu vratite pileće meso, pa još malo posolite i dodajte biber.

Sve stavite u rernu da se ispeče na 250 stepeni petnaestak minuta. 

Za to vreme u tiganju izdinstajte šampinjone, a odvojeno napravite bešamel od 1l mleka, maslaca i brašna. 

Lazanje slažite tako što ćete u vatrostalnu činiju prvo da sipate malo bešamela pa kore od lazanja, pa smesu sa piletinom i belim lukom, pa opet kore od lazanja, pa pečurke i bešamel i tako dok ne potrošite smesu. Završite korom po kojoj ćete sipati bešamel i rendani kačkavalj.

Pecite sve 30 minuta na 200 stepeni Celzijusa. 

Izvor: Stil

RECEPTI SA PILETINOM