- Sastojci:
- 300 g brašna
- kašičica soli
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 2 dl mlake vode
- Bešamel:
- 70 g maslaca
- 60 g oštrog brašna
- 8-9 dl mleka
- so
- muskatni oraščić
- 100 g rendanog edamera
- jaje
- Fil:
- 700 g brokolija
- 500 g mini paradajza
- 100 g skuvanog kukuruza šećerca
Priprema:
Brašno i so pomešajte, dodajte ulje i vodu, i umesite glatko testo. Podelite ga na dve male jufke, pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite 15 minuta. Na pobrašnjenoj dasci tanko razvaljajte testo i isecite pravougaone oblike. Brokoli razdvojte na manje cvetiće, kratko prokuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i ohladite. Na ugrejanom maslacu uz stalno mešanje kratko propržite brašno, dodajte mleko, so, muskatni oraščić i žicom mešajte dok ne zakipi. Kuvajte na laganoj vatri 3-4 minuta. U toplo umešajte sir i jaje. Pripremljene lazanje kratko prokuvajte i ocedite. U podmazan pleh stavite red lazanja, po njima rasporedite deo mini paradajza sečenih na četvrtine, kukuruz šećerac i brokoli, prekrijte delom bešamela, zatim ponovite postupak i završite lazanjama. Sve prelijte ostatkom bešamela i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta. Po želji, dok se peku ili posle pečenja, lazanje možete da pospete rendanim parmezanom.
Napomena: Testo za lazanje možete da pripremite i dan ranije i ostavite da se izvaljano osuši na pobrašnjenoj dasci.
Vreme pripreme: 70 minuta
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lisa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.