• Sastojci:
  • 300 g brašna
  • kašičica soli
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 2 dl mlake vode
  • Bešamel:
  • 70 g maslaca
  • 60 g oštrog brašna
  • 8-9 dl mleka
  • so
  • muskatni oraščić
  • 100 g rendanog edamera
  • jaje
  • Fil:
  • 700 g brokolija
  • 500 g mini paradajza
  • 100 g skuvanog kukuruza šećerca

Priprema:

Brašno i so pomešajte, dodajte ulje i vodu, i umesite glatko testo. Podelite ga na dve male jufke, pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite 15 minuta. Na pobrašnjenoj dasci tanko razvaljajte testo i isecite pravougaone oblike. Brokoli razdvojte na manje cvetiće, kratko prokuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i ohladite. Na ugrejanom maslacu uz stalno mešanje kratko propržite brašno, dodajte mleko, so, muskatni oraščić i žicom mešajte dok ne zakipi. Kuvajte na laganoj vatri 3-4 minuta. U toplo umešajte sir i jaje. Pripremljene lazanje kratko prokuvajte i ocedite. U podmazan pleh stavite red lazanja, po njima rasporedite deo mini paradajza sečenih na četvrtine, kukuruz šećerac i brokoli, prekrijte delom bešamela, zatim ponovite postupak i završite lazanjama. Sve prelijte ostatkom bešamela i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta. Po želji, dok se peku ili posle pečenja, lazanje možete da pospete rendanim parmezanom.

Napomena: Testo za lazanje možete da pripremite i dan ranije i ostavite da se izvaljano osuši na pobrašnjenoj dasci.

Vreme pripreme: 70 minuta

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lisa