Priprema:

Sastojci

5 tikvica
100 ml maslinovog ulja
1 limun
3 čena belog luka
origano
semenke po izboru
peršun ili mirođija

Operite i osušite tikvice pa ih poređajte na pleh, na pek papir.

Pecite na rešetki najbližoj gornjem grejaču ili grilu, oko 40 minuta.

Okrenite ih na pola pečenja, ne brinite što će kožica da izgori.

Izvadite iz rerne i ostavite da se prohlade.

Ugrejte ulje na najnižoj temperaturi pa dodajte narendanu koricu limuna, seckan beli luk i origano.

Polako pržite na najtišoj vatri, tako da beli luk blago požuti. Kad se prohladi, procedite.

Semenke po izboru kratko tostirajte na suvom tiganju.

Tikvice rasecite na pola pa kašikom izvadite "meso".

Stavite u cediljku i posolite dobro pa ostavite oko pola sata da se ocede.

Servirajte prelivene uljem, sokom od limuna i tostiranim semenkama.

Ukrasite peršunom ili mirođijom.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna

JELA SA TIKVICAMA - RECEPTI