Priprema:
Operite i osušite tikvice pa ih poređajte na pleh, na pek papir.
Pecite na rešetki najbližoj gornjem grejaču ili grilu, oko 40 minuta.
Okrenite ih na pola pečenja, ne brinite što će kožica da izgori.
Izvadite iz rerne i ostavite da se prohlade.
Ugrejte ulje na najnižoj temperaturi pa dodajte narendanu koricu limuna, seckan beli luk i origano.
Polako pržite na najtišoj vatri, tako da beli luk blago požuti. Kad se prohladi, procedite.
Semenke po izboru kratko tostirajte na suvom tiganju.
Tikvice rasecite na pola pa kašikom izvadite "meso".
Stavite u cediljku i posolite dobro pa ostavite oko pola sata da se ocede.
Servirajte prelivene uljem, sokom od limuna i tostiranim semenkama.
Ukrasite peršunom ili mirođijom.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka