- Sastojci:
- mladi krompir - oko 1.5 kg manji
- beli luk - 1 struk, svež
- mirođija - 1/2 sveža
- so - po ukusu
- biber - po ukusu
- ulje - više od 200 ml za prženje
Priprema:
Operite krompir hladnom vodom, osušite i stavite sa ljuskom u veliku šerpu.
Cilj velike šerpe je da ima više prostranstva prilikom prženja, da bi mogao da se ravnomerno isprži.
Ako nemate veliku šerpu stavite krompir u porcijama. Veći krompir isecite na veće komade.
Sipajte više od 200 ml ulja, dobro je da ih ulje malo pokriva. Šerpu dobro zatvorite aluminijumskom folijom i ivice dobro pritisnite.
Viljuškom napravite rupe u foliji na 4-5 mesta da izlazi para. Stavite na umerenu vatru i s vremena na vreme protresite šerpu da bi ulje moglo da ih preliva. Pržite oko 20 minuta.
Nakon toga skinite foliju, pažljivo promešajte rešetkastom kašikom i pržite dok ne dobijete zlatnu koricu.
Gotov krompir izvadite rešetkastom kašikom, sipajte po ukusu - so, mleveni biber ili beli biber, malo belog luka u prahu i iseckanu mirođiju. Servirajte tople.
Izvor: Bonapeti
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka