• Sastojci:
  • 4 jajeta
  • 100 g šećera
  • 60 g rastopljene čokolade
  • 60 g brašna
  • 1/2 kašike kakao praha
  • 60 g putera
  • 250 g džema od kajsija
  • 150 g čokolade
  • 3 kašike ulja

Priprema:

Umutiti penasto belanca sa šećerom, dodati žumanca, rastopljenu čokoladu i puter.

Na kraju umešati brašno pomešano sa kakaom.

Sve izjednačiti i sipati u veliki pleh obložen papirom za pečenje.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.

Kad se prohladi, gotovu koru podelite na 3 trake.

Premazati ih džemom od kasjija i poređati jednu preko druge, poslednju koricu ne treba premazivati.

Pritisnuti da se bolje zalepi i rashladiti.

Kolač iseći na kockice veličine minjona i preliti glazurom od čokolade.

Kad se glazura stegne, kockice staviti u papirne korpice.

Izvor: Recepti