• Sastojak:
  • Za koru:
  • 4 jaja
  • 200gr šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100gr mlevenih oraha ili lešnika
  • 5 kašika skuvane crne kafe
  • 5 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 kašike ulja
  • Za prvi fil:
  • 400ml mleka
  • 5 punih kašika brašna
  • 2 žumanca
  • Za drugi fil:
  • 200gr margarina
  • 10 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 gr otopljene čokolade
  • 3 kašičice mlevenog pečenog lešnika

Priprema:

Belanca na sobnoj temperaturi umutiti sa polovinom šećera.

Umititi žumanca sa ostatkom šećera i vanilin šećera. Dodati ulje.

U brašno dodati prašak za pecivo pa izmešati.

Dodati jaku, hladnu crnu kafu u jaja.

Izmešajte brašno i orahe.

Dodajte ih u smesu od žumanaca.

Polako žicom umešati sneg od belanaca.

Peći u pobrašnjenom plehu u obliku po želji, na 180Cstepeni, oko pola sata.

Za prvi fil, izmešati mleko i žumance, pa polako, muteći mikserom, dodajte brašno.

Skuvajte kao puding  i ohladite.

Margarin dobro umutiti sa šećerom i vanilinom, pa dodati ohlađenu čokoladu.

Sjediniti oba fila. Dodati pečeni lešnik.

Pečenu koru izvaditi iz pleha, ohladiti, premazati ohlađenim filom, pa posuti narendanom čokoladom i mlevenim orasima.

Izvor: Bokina kuhinja

RECEPTI ZA KOLAČE