- Sastojak:
- Za koru:
- 4 jaja
- 200gr šećera
- 1 vanilin šećer
- 100gr mlevenih oraha ili lešnika
- 5 kašika skuvane crne kafe
- 5 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike ulja
- Za prvi fil:
- 400ml mleka
- 5 punih kašika brašna
- 2 žumanca
- Za drugi fil:
- 200gr margarina
- 10 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 gr otopljene čokolade
- 3 kašičice mlevenog pečenog lešnika
Priprema:
Belanca na sobnoj temperaturi umutiti sa polovinom šećera.
Umititi žumanca sa ostatkom šećera i vanilin šećera. Dodati ulje.
U brašno dodati prašak za pecivo pa izmešati.
Dodati jaku, hladnu crnu kafu u jaja.
Izmešajte brašno i orahe.
Dodajte ih u smesu od žumanaca.
Polako žicom umešati sneg od belanaca.
Peći u pobrašnjenom plehu u obliku po želji, na 180Cstepeni, oko pola sata.
Za prvi fil, izmešati mleko i žumance, pa polako, muteći mikserom, dodajte brašno.
Skuvajte kao puding i ohladite.
Margarin dobro umutiti sa šećerom i vanilinom, pa dodati ohlađenu čokoladu.
Sjediniti oba fila. Dodati pečeni lešnik.
Pečenu koru izvaditi iz pleha, ohladiti, premazati ohlađenim filom, pa posuti narendanom čokoladom i mlevenim orasima.
Izvor: Bokina kuhinja
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.