• Sastojci:
  • Za koru:
  • 10 belanaca
  • 300 gr šećera
  • 200 gr oraha
  • Za fil:
  • 10 žumanaca
  • 250 gr margarina
  • 12 kašika šećera
  • 1/2 l mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 2 banane
  • 50 gr čokolade za kuvanje
  • 100 gr suvog groždja
  • Za ukrašavanje:
  • 2 kesice šlaga

Priprema:

Za koru, umutite belanca u čvrst sneg, dodajte šećer i nastavite da mutiti dok se šećer ne rastopi.

Dodajte seckane orahe i polako umešajte.

Podelite smesu na dva dela i ispecite dve kore.

Za pripremu fila, skuvajte dva pudinga od vanile u pola litre mleka, ostavite puding da se ohladi.

Umutite penasto margarin sa 12 kašika šećera u prahu, zatim uz stalno mućenje dodajte jedno po jedno žumance.

Spojite ohladjeni puding sa umućenim margarinom i dobijeni fil podelite na dva dela.

U jedan deo dodajte izgnječene banane.

U drugi deo dodajte suvo groždje i istopljenu čokoladu.

Filujte tortu ovim redom: kora, fil sa bananama, kora, fil sa čokoladom i suvim groždjem.

Umutite šlag po uputstvu sa kesice i premažite celu tortu.

Tortu možete ukrasiti po želji i kao slavljeničku.

Izvor: Erecepti

RECEPTI ZA TORTE