• Sastojci:
  • 2 manje tikvice
  • 3 dl kisele pavlake
  • 3 jajeta
  • 3 kašike brašna
  • po ukusu so
  • 3-4 čena belog luka
  • 100 g kačkavalja
  • po potrebi ulje za prženje
  • paradajz i masline za dekoraciju

Priprema:

Tikvice oljuštite, nasecite na tanke listiće ili kolutove i posolite.

Uvaljajte u brašno list po list, pa u izmućena jaja.

Pržite u tiganju u zagrejanom ulju, prvo jednu pa drugu stranu da porumene.

Vadite na tanjir, na papiri ubrus da upije višak masnoće.

U tepsiju postavite providnu foliju.

Ređajte tikvice jednu do druge da biste formirali donju koru.

Premažite polovinom pavlake i pospite sitno seckanim belim lukom.

Ređajte drugi red tikvica i ponovo namažite pavlakom i pospite beli luk.

Ređajte treći red tikvica, preklopite folijom.

Ostavite par sati u frižideru da odstoji.

Otvorite foliju, pažljivo prevrnite tortu na tacnu za posluženje.

Premažite pavlakom i pospite narendanim kačkavaljem.

Dekorišite paradajzom, maslinama i peršunom.

Izvor: Recepti

RECEPTI ZA PREDJELA