- Sastojci:
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 1 kašika ulja
- 200 ml kefira
- 300 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200 g kačkavalja
Priprema:
Razbijte jaje, dodajte mu kefir, ulje, so i lepo promešajte.
U posebnoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte mešavinu s kefirom.
Umesite meko testo koje se blago lepi za ruke. Ako je potrebno, dodajte još brašna.
Razvucite testo na debljinu oko 5 mm, pa svuda po njemu pospite rendani kačkavalj.
Uvijte u rolat, pritisnite krajeve da kačkavalj ne ispada, pa isecite na kriške.
Jednu po jednu rukama savite u kuglicu, pa oklagijom razvucite na debljinu oko 5 mm.
Zagrejte ulje u tiganju i pržite lepinjice na srednjoj temperaturi sa obe strane dok ne dobiju lepu zlatnu boju (oko 1 minut po strani). Vadite na papirni ubrus kako bi se ocedio višak masnoće.
Izvor: Stil
RECEPTI ZA HLEBOVE, PITE I PECIVA
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka