- Sastojci:
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 1 kašika ulja
- 200 ml kefira
- 300 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200 g kačkavalja
Priprema:
Razbijte jaje, dodajte mu kefir, ulje, so i lepo promešajte.
U posebnoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte mešavinu s kefirom.
Umesite meko testo koje se blago lepi za ruke. Ako je potrebno, dodajte još brašna.
Razvucite testo na debljinu oko 5 mm, pa svuda po njemu pospite rendani kačkavalj.
Uvijte u rolat, pritisnite krajeve da kačkavalj ne ispada, pa isecite na kriške.
Jednu po jednu rukama savite u kuglicu, pa oklagijom razvucite na debljinu oko 5 mm.
Zagrejte ulje u tiganju i pržite lepinjice na srednjoj temperaturi sa obe strane dok ne dobiju lepu zlatnu boju (oko 1 minut po strani). Vadite na papirni ubrus kako bi se ocedio višak masnoće.
Izvor: Stil
RECEPTI ZA HLEBOVE, PITE I PECIVA
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.