• Sastojci:
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 1 kašika ulja
  • 200 ml kefira
  • 300 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 200 g kačkavalja

Priprema:

Razbijte jaje, dodajte mu kefir, ulje, so i lepo promešajte.

U posebnoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte mešavinu s kefirom.

Umesite meko testo koje se blago lepi za ruke. Ako je potrebno, dodajte još brašna.

Razvucite testo na debljinu oko 5 mm, pa svuda po njemu pospite rendani kačkavalj.

Uvijte u rolat, pritisnite krajeve da kačkavalj ne ispada, pa isecite na kriške.

Jednu po jednu rukama savite u kuglicu, pa oklagijom razvucite na debljinu oko 5 mm.

Zagrejte ulje u tiganju i pržite lepinjice na srednjoj temperaturi sa obe strane dok ne dobiju lepu zlatnu boju (oko 1 minut po strani). Vadite na papirni ubrus kako bi se ocedio višak masnoće.

Izvor: Stil

RECEPTI ZA HLEBOVE, PITE I PECIVA