- Sastojci:
- Za kore:
- 3 x 5 belanca
- 3 x 10 kašika šećera u prahu
- 3 x 5 kašika mlevenih oraha
- 3 x 2 kašika brašna
- Za krem:
- 1 litar mleka
- 15 žumanaca
- 10 kašika sećera
- 9 kašika brašna
- 250 gr šećera u prahu
- 250 gr margarina/maslaca
- 150 gr mlevenih oraha
- malo mleka da se popare orasi
- 200 gr čokolade
- 3 kesice šlag krema od vanile
- 200 ml mleka ili kisele vode za šlag krem
Priprema:
Napraviti 3 korice od po 5 belanaca, 10 kašika šećera u prahu, 5 kašika oraha i 2 kašike brašna.
Brašno i orahe pomešati i lagano varjačom umešati u umućena belanca. Peći na 180 stepeni oko 25 minuta svaku koru. Kad su pečene, pokriti ih krpom dok spremate krem.
Krem: 7 žumanaca pomešati sa 10 kašika šećera i 9 kašika brašna i skuvati krem u 1l mleka. Umutiti 8 žumanaca sa 250g prah sećera.
Posebno umutiti 250g margarina, pa izmešati sa umućenim žumancima i sve izjednačiti sa ohlađeniim kremom.
1/3 fila izdvojiti i dodati 150g oraha poparenih mlekom (potrebno je malo mleka da bude kašasto).
U preostale 2/3 fila dodati 200g otopljene čokolade na sasvim tihoj vatri. Umutiti 3 šlag krema od vanile sa mlekom ili kiselom vodom i filovati: kora, šlag, crni fil, kora, šlag, beli fil, kora, šlag, crni fil. Staviti šlag po ivicama. Crnog fila ima najviše.
Torta je toliko kremasta da se kore jedva osećaju, ispadne dosta velika, ali se brzo i pojede jer je lepša od bilo koje čokolade.
Izvor: Najbolji recepti / Tradicionalnirecepti.com
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka