• Za testo:
  • 4 jajeta
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 1 šoljica (50 ml) ulja
  • 1/2 šoljice vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašike kakao praha
  • Sirup:
  • 150 g šećera
  • 130 ml vode
  • 1 kesica čaja od nane
  • Krem:
  • 1 l mleka
  • 150 g gustina
  • 250 g šećera
  • 3 kesice vanilin šećera
  • 250 g margarina
  • 3 pakovanja pepermint bombona
  • 200 ml slatke pavlake
  • Glazura:
  • 200 g čokolade
  • 100 ml ulja

Testo: Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrsti šam, uz postepeno dodavanje šećera. Dodati žumanca i mutiti da masa postane penasta. Zatim dodati ulje, vodu i brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom. Mikserom mutiti da se masa sjedini. Sipati u podmazan pleh, i peći u prethodno zagrejanoj rerni, na 160 stepeni.

Sirup: Šećer preliti vodom i staviti na šporet da proključa. Kuvati 2-3 minuta. Skloniti sa šporeta i dodati kesicu čaja od nane. Poklopiti i ostaviti da odstoji 10 minuta.

Pečen kolač ohladiti, pa ga preliti sa vrućim sirupom ( kome je uklonjena kesica čaja).

Krem: Od litra mleka odvojiti 200ml da bi se razmutio gustin, a u ostalo mleko dodati pepermint bombone, šećer i vanilin šećer, pa staviti na vatru.

Mešati dok se bombone ne rastope.

Kad mleko proključa, dodati razmućeni gustin i skuvati krem.

Ostaviti da se ohladi. U ohlađeni krem dodati penasto umućeni margarin.

Mikserom umutiti masu da postane kremasta.

Na kraju dodati umućenu slatku pavlaku i kašikom sve sjediniti.

Krem sipati preko natopljenog testa i poravnati ga.

Glazura: Na laganoj vatri otopiti čokoladu sa uljem.

Kada se otopi, skloniti sa vatre i, posle minut, dva, preliti preko krema.

Kolač ostaviti u frižider da se stegne.

Izvor: Ringeraja