• Sastojci:
  • 800 gr filea u komadu
  • 2 čaše crnog vina
  • goveđa kocka za supu
  • 1/2 glavice crnog luka
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • celerov list
  • so, biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 180C.

File posolite i i pobiberite, pospite belim lukom u prahu.

Stavite u pleh i preko filea pospite seckan crni luk i celerov list.

Pecite u vrućoj rerni oko 45 minuta.

Kad je meso pečeno, izvadite ga na tanjir i čuvajte na toplom mestu.

U pleh sipajte malo vode i razmutite kocku, pa dodajte vino i ukuvajte do željene gustine.

Isecite file, složite ga na tanjir za serviranje i pospite sosom.

Služite uz povrće po želji.

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI ZA JELA S MESOM