- Sastojci:
- 2 glavice luka
- čen belog luka
- grančica celera
- 100 g pršute
- 600 g tikvica
- rendan muskatni oraščić
- 1,2 l supe
- 1 šargarepa
- 30 g maslaca
- peršun
- so, biber
Priprema:
Operite tikvice i isecite ih na kockice.
Luk isecite sitno i propržite sa šargarepom.
Dodajte tikvice, beli luk i iseckan celer.
Još malo propržite, pa dodajte isečenu pršutu i mešajte nekoliko minuta na laganoj vatri.
Uspite supu, kuvajte 10 minuta, po potrebi dosolite i začinite muskatnim oraščićem.
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka