• Sastojci:
  • 100g integralnog brašna
  • 50g ovsenih pahuljica
  • 30g mešano: suncokreta, lana, susama
  • 50ml ulja
  • jedno žumance
  • 1/2 kašičice soli
  • vrhom puna kašičica praška za pecivo
  • 3-4 kašike jogurta

U blenderu samleti ovsene pahuljice (ne do kraja, tek da se usitne), pa dodati semenke i opet kratko izblendirati tek toliko da se suncokret malo izlomi.

Dodati brašno, prašak za pecivo, so i izmešati par sekundi.

Dodati ulje i žumance pa izblendirati da se sjedini i, na kraju, dodati jogurt.

Smesu istresti na radnu površinu i umesiti testo. Ukoliko se testo jako lepi, dodati tek malo brašna, a ukoliko neće da se poveže, malo jogurta. Testo staviti u frižider na 10-15 minuta.

Testo razviti na debiljinu po želji, a malo narastu u toku pečenja. Seći oblike po želji i peći na 180-190 stepeni oko 10-12 minuta.

NAPOMENA: Količina soli se može smanjiti po ukusu.

Izvor: Coolinarika