• Sastojci:
  • 1l mleka
  • 9 kašika brašna
  • 7 kašika šećera
  • 30 g maslaca
  • 3 kesece vanilin šećera
  • 100-200 g kokosovog brašna
  • Fil od višnje:
  • 600 ml soka od višnje
  • 40 g brašna
  • 10 g gustina
  • 2 kašike šećera

Uzmite pleh dimenzija otprilike 30x40 cm, premažite ga i pospite ga kokosovim brašnom i ravnomerno ga poravnajte po plehu.

U jednoj činiji sjedinite mleko, brašno, šećer, maslac i vanilin šećer i mutilicom pomešajte dok ne postane gusto. Skuvajte na srednjoj vatri, pa dodajte puter i izmešajte.

Zatim smesu ispasirajte da biste razbili grudvice brašna i bili sigurni da će smesa da bude glatka.

Tu smesu zatim prelijte u pleh, preko kokosovog brašna.

Zatim uzmite šerpu u koju ćete sipati sastojke za fil od višanja i pomešajte ih na šporetu dok se ne zagreje do maksimuma uz neprestano mešanje.

Sklonite sa vatre i sipajte preko ostalih sastojaka u plehu i ostavite da se ohladi.

Kolač ravnomerno isecite na pravougaonike i te pravougle oblike urolajte i poslužite.

Izvor: Kuhinja Sabi