- Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 3 mlada luka srednje veličine
- 2 čena belog luka
- 2 paradajza
- 300 grama mlevenog mesa
- malo prezli
- 2 kašičice suvog začina
- 2 kašičice soja sosa
- malo soli
- malo bibera
- 4 tikvice srednje veličine
- 2 ribane mrkve
- 8 lista gaude ili nekog drugog tvrdog kačkavalja
Na maslinovom ulju izdinstati mladi luk, beli luk, narendanu šargarepu i celerov list.
Tikvice prepolovimo i kašičicom izdubimo sredinu i dodamo smesi koju pržimo.
Takođe ubacimo usitnjeni paradajz i mleveno meso. Začinimo solju, biberom, suvim začinom i podlijemo vodom. Dinstamo petnaestak minuta dok povrće ne omekša.
Pri kraju dodamo 2 kašičice soja sosa (oprez! slano!), par listića svežeg bosiljka, koji se izvrsno uklapa u sos od paradajza, a po želji i kašičicu sušenog origana.
Tikvice posolimo i napunimo smesom, pospemo prezlom i preko svake polovine stavimo po list kačkavalja.
U prethodno zagrejanu rernu (180-220 stepeni stavimo pleh sa tikvicama i pečemo 20-ak minuta da se kačkavalj rastopi i poprimi lepu zlatnožutu boju a tikvice omekšaju.
Ukoliko su vam listovi kačkavalja vrlo tanki, bolje ih je dodati 10 minuta pred kraj pečenja da ne pocrne!
Izvor: Kuhari
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka