• Sastojci:
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 3 mlada luka srednje veličine
  • 2 čena belog luka
  • 2 paradajza
  • 300 grama mlevenog mesa
  • malo prezli
  • 2 kašičice suvog začina
  • 2 kašičice soja sosa
  • malo soli
  • malo bibera
  • 4 tikvice srednje veličine
  • 2 ribane mrkve
  • 8 lista gaude ili nekog drugog tvrdog kačkavalja

Na maslinovom ulju izdinstati mladi luk, beli luk, narendanu šargarepu i celerov list.

Tikvice prepolovimo i kašičicom izdubimo sredinu i dodamo smesi koju pržimo.

Takođe ubacimo usitnjeni paradajz i mleveno meso. Začinimo solju, biberom, suvim začinom i podlijemo vodom. Dinstamo petnaestak minuta dok povrće ne omekša.

Pri kraju dodamo 2 kašičice soja sosa (oprez! slano!), par listića svežeg bosiljka, koji se izvrsno uklapa u sos od paradajza, a po želji i kašičicu sušenog origana.

Tikvice posolimo i napunimo smesom, pospemo prezlom i preko svake polovine stavimo po list kačkavalja.

U prethodno zagrejanu rernu (180-220 stepeni stavimo pleh sa tikvicama i pečemo 20-ak minuta da se kačkavalj rastopi i poprimi lepu zlatnožutu boju a tikvice omekšaju.

Ukoliko su vam listovi kačkavalja vrlo tanki, bolje ih je dodati 10 minuta pred kraj pečenja da ne pocrne!

Izvor: Kuhari

JELA SA TIKVICAMA