Svi vole pite, a ova pita spremljena na poseban način će oduševiti sve ukućane i goste!
- Sastojci:
- 1/2 kilograma tankih kora
- 1 manja mlada tikvica
- 1 veza mladog crnog luka
- 100 grama kisele pavlake
- 100 grama šunke
- 1 jaje
- soli i bibera
- ulje
Priprema:
Tikvice izrendati sa korom, ako je mlada kao za jabuke, i posoliti. Na ulju propržiti seckan luk, dodati na kockice iseckanu šunku i isceđenu tikvicu koja je odstojala bar 10 minuta u soli.
Skloniti sa šporeta, dodati pavlaku, jaje, biber i sve izmešati.
Raširiti prvu koru, premazati tanko nadevom po kori (ne mnogo da ne bude gnjecava) dodati odozgo drugu koru i nju malo premazati nadevom.
Presaviti krajeve pa uviti u rolnicu. Pleh obložite pek papirom ili je četkicom namažite uljem.
Ređati rolnice u pleh do utroška materijala. Premazati rolnice uljem i staviti u ugrejanu rernu na 200 stepeni 40-45 min da dobro zarumeni i dole i gore.
Seći toplu i služiti uz kiselo mleko ili jogurt.
Izvor: Bakina kuhinja
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka