- Sastojci:
- 3 šake rukole
- 1 komad srednjeg krastavca
- 1 veza mladog luka (bez pera)
- 4 komada paradajza
- 4 komada tvrdo kuvanih jaja
- 8 komada zelenih maslina (bez koštica)
- 100 g tvrdog belog sira
- po ukusu sitna morska so
- 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1 komad limuna (sok)
Priprema:
Na dno duboke staklene činije staviti rukolu i posuti je sa malo limunovog soka i morskom solju. Staviti krastavac isečen na pola pa na polovine kolutova i takođe staviti trun morske soli. Mladi luk iseći na kolutiće i dodati preko krastavca. Dodati i paradajz isečen na tanke kriške. Preko dodati kuvana jaja isečena na četvrtine, masline i kockice sira. Sve još malo posoliti morskom solju, staviti listove peršuna i posuti sokom od limuna i maslinovim uljem. Salatu ne mešati već samo slagati u činiju u redovima. Ohladiti salatu i poslužiti.
Izvor: Coolinarika
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.