• Sastojci:
  • 3 šake rukole
  • 1 komad srednjeg krastavca
  • 1 veza mladog luka (bez pera)
  • 4 komada paradajza
  • 4 komada tvrdo kuvanih jaja
  • 8 komada zelenih maslina (bez koštica)
  • 100 g tvrdog belog sira
  • po ukusu sitna morska so
  • 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 komad limuna (sok)

Priprema:

Na dno duboke staklene činije staviti rukolu i posuti je sa malo limunovog soka i morskom solju. Staviti krastavac isečen na pola pa na polovine kolutova i takođe staviti trun morske soli. Mladi luk iseći na kolutiće i dodati preko krastavca. Dodati i paradajz isečen na tanke kriške. Preko dodati kuvana jaja isečena na četvrtine, masline i kockice sira. Sve još malo posoliti morskom solju, staviti listove peršuna i posuti sokom od limuna i maslinovim uljem. Salatu ne mešati već samo slagati u činiju u redovima. Ohladiti salatu i poslužiti.

Izvor: Coolinarika