Sastojci:

Za koru:

3 jaja

100 g šećera

100 g čokoladnih napolitanki 100 g brašna

narendana kora pomorandže 1 vanilin šećer

200 ml gustog jogurta

1 prašak za pecivo

20 ml ulja

Za preliv:

100 g čokolade za kuvanje

3 kašike ulja

Priprema:

Odvojte belanca od žumanaca i umutite ih u čvrst sneg.

Čvrstoj smesi od belanaca dodajte žumanca, šećer, narendanu koricu pomorandže, ulje, jogurt, vanilin šećer i samlevene čokoladne napolitanke.

Sve zajedno promešajte.

U drugoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo i lagano ih umešajte s ostalim namirnicama.

Dobijenu jednoličnu smesu izlijte u silikonski kalup za kolače (možete napraviti i mafine) i stavite u rernu na 180 °C oko 30 minuta.

Na laganoj vatri istopite čokoladu za kuvanje s 3 kašike ulja.

Otopljenu čokoladu prelijte preko kolača.

Izvor: Espreso / Miss24.hr