Sastojci (sve po ukusu):
- beli luk
- so
- ulje
- sirće
- Crvene paprike
PROČITAJTE JOŠ: AKO SPREMATE PAPRIKU ZA ZIMU: 3 saveta iskusnih domaćica koji uvek koriste kad se sprema zimnica
Priprema:
U očišćene paprike staviti po kašičicu soli i ređati ih u pleh.
Paprike staviti u zagrejanu rernu, al ne da se ispeku već samo dok "ne padnu", oko 10 minuta. Ostaviti ih malo da se ohlade.
U činiju staviti iseckan beli luk i preliti ga uljem i sirćetom po ukusu, pa promešati.
Paprike ređati u teglu ili plastičnu posudu, ukoliko ćete ih pojesti u narednih par dana, i preliti mešavinu sa belim lukom preko paprika, i tako ponavljati dok ne ostanete bez sastojaka.
Pritisnite paprike i ostavite ih da malo odstoje, ali nemojte da ih poklapate.
Kada puste vodu samo je iscedite i zatvorite posudu.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka