Sastojci (sve po ukusu):
- beli luk
- so
- ulje
- sirće
- Crvene paprike
PROČITAJTE JOŠ: AKO SPREMATE PAPRIKU ZA ZIMU: 3 saveta iskusnih domaćica koji uvek koriste kad se sprema zimnica
Priprema:
U očišćene paprike staviti po kašičicu soli i ređati ih u pleh.
Paprike staviti u zagrejanu rernu, al ne da se ispeku već samo dok "ne padnu", oko 10 minuta. Ostaviti ih malo da se ohlade.
U činiju staviti iseckan beli luk i preliti ga uljem i sirćetom po ukusu, pa promešati.
Paprike ređati u teglu ili plastičnu posudu, ukoliko ćete ih pojesti u narednih par dana, i preliti mešavinu sa belim lukom preko paprika, i tako ponavljati dok ne ostanete bez sastojaka.
Pritisnite paprike i ostavite ih da malo odstoje, ali nemojte da ih poklapate.
Kada puste vodu samo je iscedite i zatvorite posudu.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.