Sastojci (sve po ukusu):

  • beli luk
  • so
  • ulje
  • sirće
  • Crvene paprike

PROČITAJTE JOŠ: AKO SPREMATE PAPRIKU ZA ZIMU: 3 saveta iskusnih domaćica koji uvek koriste kad se sprema zimnica

Priprema:

U očišćene paprike staviti po kašičicu soli i ređati ih u pleh.

Paprike staviti u zagrejanu rernu, al ne da se ispeku već samo dok "ne padnu", oko 10 minuta. Ostaviti ih malo da se ohlade.

U činiju staviti iseckan beli luk i preliti ga uljem i sirćetom po ukusu, pa promešati.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO DA ISPOHUJETE PAPRIKE U RERNI: neverovatan trik za brz i jeftin ručak (RECEPT)

Paprike ređati u teglu ili plastičnu posudu, ukoliko ćete ih pojesti u narednih par dana, i preliti mešavinu sa belim lukom preko paprika, i tako ponavljati dok ne ostanete bez sastojaka.

Pritisnite paprike i ostavite ih da malo odstoje, ali nemojte da ih poklapate.

Kada puste vodu samo je iscedite i zatvorite posudu.

Izvor: Stil/Youtube/Danijela`s kitchen