Dolaskom jeseni, mnoge kuće pretrpane su jabukama sa kojima domaćini više ne znaju šta da naprave.

Ukusni hladni desert možete pripremiti za desetak minuta, a kuvanje traje oko 40 minuta. Međutim, pre nego što se počastite, dodatno ćete morati da ohladite mus oko dva sata.

Na početku pripreme, prvo morate da napravite kompot.

Sastojci za kompot:

  • dve jabuke
  • 200 grama običnog šećera
  • sok od jednog limuna
  • dve čajne kašike cimeta

Priprema: 

Jabuke ogulite, izrendajte te potom u šerpi zagrevavajte sa šećerom i limunovim sokom na umerenoj toploti.

Mešajte dok ne dobijete pastu.

Na kraju dodajte i cimet te ostavite da se ohladi.

Sastojci za mus:

  • tri želatina
  • tri žumanca iz većih jaja
  • 2,3 decilitra mleka
  • 60 grama šećera u prahu
  • 230 grama slatke pavlake

Nastavak recepta i način pripreme pročitajte OVDE!