Svima nam je dobro poznat miris pečenog kestena kada ga tokom jeseni i zime osetimo šetajući ulicom, piše Lepa i Srećna. Blago je slatkastog ukusa i ima široku primenu u kulinarstvu. Sadrži manje masti od ostalih orašastih plodova, visok procenat skroba i vitamin C. U prodavnicama zdrave hrane može se naći i kestenovo brašno koje se koristi za pravljenje hleba i peciva.
Sastojci:
- 850-900 g kesten-pirea
- 1 kašika kukuruznog brašna
- 1 dl pavlake
- 3 jajeta
- prezle
- so, biber
Priprema
Umutite dva jajeta, dodajte kesten-pire, pavlaku i kukuruzno brašno, posolite i pobiberite. Ujednačite masu i vlažnim rukama oblikujte manje krokete. Krokete umačite u preostalo umućeno jaje, pa u prezle i stavite u frižider da odstoje nekoliko sati da bi se stegli. Pržite ih u ulju ili pecite u podmazanom plehu na 200 stepeni oko 15 minuta.
Izvor: Lepa i Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.