Sastojci
- 500 g smrznute mešavine morskih plodova (dagnje, škampi, lignje, hobotnice)
- 1 manja glavica
- crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 šoljica pirinča
- 1 šolja paradajz-pelata
- 3 kašike maslinovog ulja
- kurkuma, šafran,
- čili, biber, so
PROČITAJTE JOŠ: REŠ PRŽENA DŽIGERICA: delikates ručak za gurmane (RECEPT)
Priprema
Prodinstajte iseckan luk, dodajte sve začine i pržite još malo. Umešajte odleđene morske plodove, nalijte pelat i sipajte vode tek da ogrezne. Na laganoj vatri kuvajte 15 minuta, uz povremeno dodavanje vode. Umešajte skuvan pirinač, pa nalijte još malo vode i kuvajte pet minuta da se sastojci i ukusi sjedine.
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lepa & Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.