Sastojci

  • 500 g smrznute mešavine morskih plodova (dagnje, škampi, lignje, hobotnice)
  • 1 manja glavica 
  • crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 šoljica pirinča
  • 1 šolja paradajz-pelata
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • kurkuma, šafran, 
  • čili, biber, so

PROČITAJTE JOŠ: REŠ PRŽENA DŽIGERICA: delikates ručak za gurmane (RECEPT)

    Priprema

    Prodinstajte iseckan luk, dodajte sve začine i pržite još malo. Umešajte odleđene morske plodove, nalijte pelat i sipajte vode tek da ogrezne. Na laganoj vatri kuvajte 15 minuta, uz povremeno dodavanje vode. Umešajte skuvan pirinač, pa nalijte još malo vode i kuvajte pet minuta da se sastojci i ukusi sjedine. 

    Recepte piše: Milja Lukić

    Izvor: Lepa & Srećna