Sastojci: 

  • 500 g svežih njoka 
  • 400 g očišćenih repova morskih kozica 
  • 3 paradajza
  • 1,5 dl suvog belog vina 
  • 1 glavica crvenog luka 
  • 1 čen belog luka 
  • 1 kašičica mediteranske mešavine začina 
  • ekstradevičansko maslinovo ulje 
  • so 

Priprema 

Oljušten paradajz isecite na kockice, a luk iseckajte. Na 2-3 kašike zagrejanog maslinovog ulja stavite luk, paradajz, drobljen beli luk i mešavinu začina, pa pržite na laganoj vatri 2-3 minuta. 

Zatim ulijte belo vino, po potrebi posolite i kuvajte 5-6 minuta, pa dodajte repove kozica i sve zajedno prodinstajte. Za to vreme u vreloj i osoljenoj vodi kuvajte njoke dok ne isplivaju na površinu. Posle 2-3 minuta ocedite ih, dodajte u tiganj sa sosom i dobro izmešajte.

PROČITAJTE JOŠ: SIRUP KOJI POJAČAVA ŽELJU: osvežavajući napitak od nane za tople dane i vrele noći (RECEPT)

Miljin savet: Budite oprezni kad solite jer vino daje slan ukus!

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lepa & Srećna