Sastojci:

Za kore:

  • 4 jajeta
  • 150 g šećera
  • kesica vanilin šećera
  • kašika ruma
  • 150 g brašna
  • kesica praška za pecivo

PROČITAJTE JOŠ: NEOBIČNE TORTE: kuglof-torta "karolina" sa voćem (RECEPT)

Za fil:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 500 g neslanog sremskog sira
  • 100 g šećera
  • 2 jajeta
  • 200 g bele čokolade
  • 2 kesice želatina
  • kesica vanilin šećera
  • 50 g prženih listića badema

Za preliv:

  • 250 g malina
  • 100 g šećera
  • 2 kesice preliva za torte

PROČITAJTE JOŠ: TORTA VIŠNJEVAČA: čokoladna torta sa višnjama i dva fila (RECEPT + FOTO)

Priprema:

Od jaja, šećera, vanilin šećera, ruma i brašna izmešanog sa praškom za pecivo umesite testo. Dobro ujednačenu smesu preručite u podmazan i brašnom posut okrugli kalup. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni. Pečenu koru prohladite, izvadite iz kalupa i presecite na pola. 

Za fil umutite slatku pavlaku sa šećerom, sirom i žumancima. Potom dodajte dobro umućena belanca i oceđeni želatin koji ste prethodno otopili u vodi. Polovinu fila rasporedite po donjoj kori, stavite gornju koru, pa je premažite preostalim filom i sa strane. 

Preliv pripremite prema uputstvu i lagano umešajte maline posute šećerom. Zatim ga rasporedite preko fila i ostavite tortu da se dobro ohladi u frižideru. Pre serviranja tortu sa strane pospite listićima badema.

Izvor: Blic