Ovaj recept je idealan za one koji ne znaju šta da rade sa kuvanom govedinom koja ostane od supe, piše Lepa i Srećna. Tirolski krompir se priprema sa lukom, slaninom i sitno iseckanim parčićima mesa, sve pomešano u većem tiganju. Po završetku krompir pripremljen na ovaj način se servira sa prženim jajetom. Ukoliko želite verziju bez mesa, umesto slanine i mesa stavite pečurke i paprike.
PROČITAJTE JOŠ: Najbolji pečeni krompir u rerni svih vremena (RECEPT)
Sastojci (za dve osobe):
- 600 g krompira
- 100 g dimljene slanine
- 200 g kuvane govedine
- 1 glavica crvenog luka
- 1 prstohvat soli
- malo bibera
- malo kim semenki
- 4 jaja
PROČITAJTE JOŠ: TURSKO JELO KOJE ĆETE POŽELETI VEĆ DANAS DA SPREMITE ZA RUČAK: evo kako da napravite bugu kebab po receptu lepe turske glumice (FOTO + RECEPT)
Priprema:
Krompir skuvati u slanoj vodi, ohladiti i iseći na kriške (kolutiće). Luk, slaninu i kuvanu govedinu iseći na male kockice. U većoj posudi na ulju ili masti upržiti luk pa zatim dodati isečenu slaninu i kuvanu govedinu i malo ih zapržiti. Dodati kuvan, isečen krompir i začine (so, biber i kim) i sve zajedno pržiti da krompir dobije malo boje i poprimi aromu luka i slanine.
U drugom tiganju ispržiti jaja, staviti na krompir i posuti isečenim vlašcem.
Izvor: Lepa & Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.