Sastojci:

  • 1 l rasola
  • 500 g kiselog kupusa
  • 100 g svežih pečurki
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 krompira
  • 1 šargarepa
  • 1 koren peršuna
  • 3 lovorova lista
  • 1 glavica belog luka
  • 2 kašike suve koprive
  • 5 zrna bibera
  • 3 suve paprike

PROČITAJTE JOŠ: OVAKVU POSNU SALATU JOŠ NISTE PROBALI: evo kako se pravi salata od krompira sa kiselim krastavcima (RECEPT + POSNO)

Priprema:

U litri rasola kuvati kupus i sve sastojke sitno narezane dok ne omekšaju, pa dodati suve paprike i beli luk. Ne bi trebalo da se soli, ali ukoliko vam je neslano, posolite po ukusu. Skuvanu čorbu zapržiti razmućenim brašnom u hladnoj vodi.

PROČITAJTE JOŠ: Jela s morskim plodovima: pržene lignje na tiganju - ucelo (RECEPT + POSNO)

Izvor: Posna jela