Lignje za prženje ucelo možete koristiti i sveže ali i tek odmrznute, piše Lepa & Srećna. Takođe, možete koristiti i gril tiganj, ali onda nije potrebno ulje, već samo premažite lignje uljem pre prženja.

Sastojci:

  • 1 pakovanje lignji (očišćenih)
  • maslinovo ulje
  • so, biber
  • beli luk
  • peršun
  • opciono limun

Priprema:

Ocedite lignje i odsecite pipke, pa spustite u vrelo ulje i odmah poklopite. Pržite dva do tri minuta, pa sklonite s vatre i pažljivo skinite poklopac. Okrenite lignje i ponovo poklopite tiganj pa vratite na vatru.

PROČITAJTE JOŠ: Lignje na ribarski način

Povremeno podižite poklopac da izađe para, a kad sva tečnost od lignji uvri, dopržite ih na tišoj vatri da budu rumene. Još vruće pospite solju i biberom, dodajte seckani peršun i beli luk, promešajte, poklopite i čuvajte na toplom do služenja.

Drugi način: oceđene lignje posolite, pobiberite, pospite sokom limuna i ostavite desetak minuta pa pržite na gore navedeni način.

Služite sa barenim krompirom i blitvom.

Izvor: Lepa & Srećna