Sastojci:
- krompir
- soja
- crni luk
- biljni začin
- so
- biber
- ulje
(Mera je po želji)
PROČITAJTE JOŠ: KAKO SE PRAVILNO POSTI BOŽIĆNI POST: evo kad treba da postite na vodi i šta nikako ne smete da uradite tokom posta
Krompir oljuštiti i izrendati a zatim ga obariti. Soju potopiti u toploj vodi i, kada nabubri, ocediti je i sastaviti sa prohladjenim krompirom. Dodati ulje, biljni začin, so, biber i sitno seckani crni luk. Koru prerezati po sredini, zatim pripremljen krompir staviti po sredini kore (oko 1 kašike, pa rasporediti po dužini). Preklopiti sa jedne, pa sa druge strane i uviti, kao sarma što se uvija. Ređati u pouljen pleh, ovlaš poprskati uljem i posuti sa malo soli. Kada je pečena, samo je pokriti krpom da se malo ohladi.
Izvor: Manastir Lepavina
Najbolja posna predela: pita od pirinča i praziluka (RECEPT + POSNO)
Sastojci:
- 500 g tankih kora
- 250 g pirinča
- 4 struka praziluka
- 2 dl ulja
- so, biber
Priprema:
Skuvajte pirinač u slanoj vodi tako da zrna ostanu cela. Na ulju ispržite seckan praziluk, pomešajte ga s pirinčem i zajedno dinstajte. Posolite i pobiberite.
Po tri kore koje su između poprskane mešavinom ulja i vode stavite na dasku i celom površinom premažite mešavinom od pirinča i praziluka. Uvijte u rolnu i ređajte u podmazan pleh. Odozgo sve rolne premažite uljem i pecite oko pola sata na 180-200 stepeni.
Izvor: Lepa & Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.