Ovo je recept za savršeni porodični ručak na turski način, piše Lepa & srećna.

Sastojci:

  • 1 kg teletine od buta
  • 5 patlidžana
  • 2 glavice luka
  • 4-5 komada dugačkih zelenih papričica
  • 5-6 čenova belog luka
  • biber
  • tucana paprika
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 2 paradajza
  • ulje
  • so

Priprema:

Meso iseći na kockice, staviti u lonac (može i ekspres), naliti vodom da ogrezne pa staviti da se kuva i polako skidati penu. Potom poklopiti i kuvati desetak minuta.

Patlidžan oljuštiti, iseći na kockice i  oko  20 minuta držati u slanoj vodi, ocediti, dobro osuštiti na papirnom ubrusu i ispržiti na dosta ulja. U drugoj šerpi na 3 kašike ulja propržiti seckani luk, u  njega dodati iseckanu papričicu, biber i tucanu papriku, a pred sam kraj i kuvano meso. U zemljanu činiji ređati patlidžan i mešavinu s mesom, izmešati pažljivo, odozgo poređati zelene papričice i kriške paradajza. Paradajz pire razmutiti čašom vode i time preliti jelo. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok paradajz i paprika ne budu pečeni. 

PROČITAJTE JOŠ:

DA LI PUDER ZA BEBE IZAZIVA RAK

KAKO SE PRAVI FETA SIR (RECEPT)

OVAJ SOK ŽELI DA PIJE CEO SVET, A POGLEDAJTE ZAŠTO

Recepte piše Milena Ranisavljević

Izvor: Lepa & srećna