Ovo je recept za savršeni porodični ručak na turski način, piše Lepa & srećna.
Sastojci:
- 1 kg teletine od buta
- 5 patlidžana
- 2 glavice luka
- 4-5 komada dugačkih zelenih papričica
- 5-6 čenova belog luka
- biber
- tucana paprika
- 1 kašika paradajz pirea
- 2 paradajza
- ulje
- so
Priprema:
Meso iseći na kockice, staviti u lonac (može i ekspres), naliti vodom da ogrezne pa staviti da se kuva i polako skidati penu. Potom poklopiti i kuvati desetak minuta.
Patlidžan oljuštiti, iseći na kockice i oko 20 minuta držati u slanoj vodi, ocediti, dobro osuštiti na papirnom ubrusu i ispržiti na dosta ulja. U drugoj šerpi na 3 kašike ulja propržiti seckani luk, u njega dodati iseckanu papričicu, biber i tucanu papriku, a pred sam kraj i kuvano meso. U zemljanu činiji ređati patlidžan i mešavinu s mesom, izmešati pažljivo, odozgo poređati zelene papričice i kriške paradajza. Paradajz pire razmutiti čašom vode i time preliti jelo. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok paradajz i paprika ne budu pečeni.
PROČITAJTE JOŠ:
Recepte piše Milena Ranisavljević
Izvor: Lepa & srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka